I går fik jeg en opmuntring og et skub til at kæmpe videre. Jeg er jo P1 lytter og i går i Religionsrapport var emnet belejligt nok mindfulness, forskninng i virkningerne – har mindfulness en reel virkning på depression og stress – og et kritisk syn på fænomenets popularitet samt religiøse grundlag.

meditationens effekt?

Meditation har positiv effekt på angst, stress og depression!

Meditation har positiv effekt på angst, stress og depression!

Programmet havde sit afsæt i en nylig afholdt konference i Boston US, hvor de nyeste forskningsresulateter indenfor mindfulness bl.a. blev delt. I studiet sad forsker og psykolog Jakob Peet (håber det er stavet korrekt) fra Århus Universitet. Og han bekræftede at mindfulness/meditation har en signifikant positiv og lindrende virkning på depression, angst og stress. En grundig hjerneforskning af 8 tibetanske munke og deres dybe meditationspraksis påviste, at der skete aktive og dramatiske ændringer i pandelapperne i de områder, der styrer din adfærd og interaktion med andre. Og det blev blot fremkaldt med de intentioner, munkene havde med deres meditation!

mindfulness mindsker lidelse

Forskningen af mindfulness stress reduktion og mindfulness koginitv terapi har simpelthen påvist positive effekter på stress, angst og depression. Ved at træne din opmærksomhed, koncentration og stilhed i sindet, kan du lindre symptomerne på stress, angst og depression. Ved at opbygge din medfølelse og empati for dig selv og andre, kan du være med det, der er uden at analysere, evaluere eller være selvkritisk. Og det positive er, at du behøver ikke have en diagnose eller psykisk lidelse for at få gavn af mindfulness – alle vil opleve en positiv effekt af meditation!

motivation til at meditere

Suk… det var lige præcis det skub, jeg har brug for lige nu hvor jeg føler, at hver dag er en kamp med afgrunden. Jeg blev opmuntret af, at jeg har magten til at holde ud og gøre noget andet end det som mit sind pt helst vil: Nemlig at lade stå til, lade være med at meditere og lade mig synke ned i depressionens dynd. Så hvis jeg bare fortsætter min praksis og meditere dagligt, vil jeg kunne stå denne periode af mit liv igennem også. Kan du heller ikke lige tage dig sammen til at meditere eller befinder du også i et limbo, som jeg gør, så kan jeg varmt anbefale at lytte til gårsdagens P1 Religionsrapport og find motivationen til at “keep up the good work”!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s