online samtaler – chat med psykiater

Posted: November 11, 2014 in behandling
Tags: , , , ,

I fredags kunne jeg i Jyllands Posten læse om Skype samtaler med psykiater. Artiklen var positiv over for muligheden for online samtaler fremfor fremmøde hos psykiateren. Og jeg er umiddelbart også positiv over for initiativet.

forsøg med online psykiater

God ide at skype med psykiateren?

God ide at skype med psykiateren?

Pt er det på forsøgsbasis i Region Syddanmark og iflg artiklen er de nuværende resultater af ordningen kun positiv. Særligt lagde jeg mærke til, at den pågældende psykiater var positiv overrasket over hvor nærværende en session pp trods af omstændighederne alligevel er og hvor meget kropsprog og signaler hun på trods også kunne aflæse hos klienten.

Alligevel rejser det hos mig nogle spørgsmål…

fordele ved online sessions

De praktiske fordele skulle være lavere takst og mindre ventetid. Det forstår jeg ikke for hvad er det ved online konteksten der gør det billigere end offline?! Jeg mener, hvis der stort set ikke er nogen forskel på, om man fysisk sidder over for hinanden eller digitalt sidder over for hinanden, så kan det vel ikke være huslejen, der udgør det meste af honoraret til psykiateren?!

Mht. nedsat ventetid – hvordan det for den pågældende psykiater skal vel stadig have tid, opdatere journaler mv. så tiden er vel den samme?!

flere kritiske punkter

Noget andet som også gør mig skeptisk over for online psykiater, er at man som klient ikke bliver udfordret til at komme op, ud af døren og afsted blandt andre.

Vi er så gode til at isolere og gemme os, især når depressionen raser, så at kunne tænde computeren og Skype med psykiateren er ikke nødvendigvis en fordel, men endnu et incitament til at putte sig derhjemme.

Hvad mener du?!

Advertisements
Comments
  1. tamara sid says:

    hej jeg er her

    Like

  2. Birgitte says:

    Hej jeg vil lige hører om man kan chatte med en psykiater herinde?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s