Dette indlæg er en hyldest til forældre, der tager et bevidst valg og sender deres børn i plejefamilie. Jeg har indhentet lidt DR dokumentar og set de sidste 3 afsnit af en serie på 5 om Mit liv som plejebarn. Jeg er dybt rørt over historierne og har stor respekt for det svære valg som de biologiske forældre har gjort: At give sit barn væk.

en dårlig mor

Jeg så en af mødrene fortælle, hvordan folk opfattede hende som en dårlig mor, fordi hendes barn var kommet i plejefamilie. Min første tanke var, at det var helt forkert. Jeg må dog indrømme, at jeg inden jeg så programserien nok havde et snævert syn på børn og plejefamilier. Jeg havde nok ligestillet det med tvangsfjernelse af barn. Efter at have set dokumentaren har jeg fået et mere nuanceret billede af det. Så den første tanke jeg fik, da jeg hørte hende moren blive stimagtiseret som en dårlig mor, var Nej tværtimod – det kræver super overskud og kærlighed at give sit barn væk.

ansvarlig forældre

Kong Salomon og de 2 kvinder

Kong Salomon og de 2 kvinder

Jeg sad selv og fik en klump i halsen over at skulle undvære mine piger! Jeg har selv i en periode måttet lade min ældste datter have bopæl hos sin far grundet min psykiske sygdom. Og selvom jeg på det tidspunkt gjorde det af nød og derfor ikke tænkte det som et bevidst ansvarligt valg, så var det p…. hårdt at undvære hende i hverdagen og p…. hårdt, når hun kom på weekend fordi jeg var hunderæd. Prøv tænk alle de børn, der kommer i klemme i en skilsmisse pga. forældrenes indbyrdes stridigheder. Så det at sætte sig selv til side og vælge for sit barn at komme i plejefamilie, det er at være ansvarlig forældre.

på trods

Selvfølgelig har børnene forinden plejefamilielivet levet i dysfunktionelle familier – der er en grund til at de sættes i pleje. Men det er virkelig godt at dokumentaren sætter fokus på de biologiske forældres dilemma og at det er overskuddet, kærligheden og ansvarligheden hos den biologiske mor, der får hende til at sætte sig selv til side og give sit barn opvækst til en anden mor. Tænk på lignelsen i biblen, hvor Kong Salomon står over for 2 kvinder, der begge påstår at være babyens mor. Da kongen som løsning på problemet foreslår at hugge babyen over i 2, så kvinderne kan få en halvdel hver, skriger den ene kvinde straks, at kongen hellere må give babyen til den anden kvinde. Da ved kongen, at den rigtige mor er hende, der opgiver sit barn. Så kæmpe hyldest til forældre, der hver dag sender sit barn i plejefamilie. De er gode forældre. NB! Hver dag placeres 7 børn i pleje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s