ramt af angst

Posted: February 17, 2013 in anxiety, forebyggelse, Mindfulness og medfølelse
Tags: , , ,

Pyh…jeg er ramt af angst. Mærker den tydelig som en knyttet næve i maven. På mandag starter jeg på endnu en 4 ugers virksomhedspraktik som grafiker. Og allerede nu er jeg angst for at ikke at slå til. Angst for at fejle og gøre et dårligt indtryk, så jeg ikke får en god reference med mig og så bliver det svært at komme det næste sted….et tankespin sætter ind.

hvad er jeg angst for?

Tidligere handlede angsten om, at jeg blev nervøs, når jeg skulle være sammen med venner. Jeg var angst for ikke at leve op til mine forventninger om at være underholdende, humoristisk, klog, lyttende, positiv…så de ville vælge mig fra for at være umådelig kedelig, uinteressant eller bare en dårlig veninde. Angst for at miste, blive forladt og være uelsket. Siden jeg gik ned med stress på arbejde, handler angsten også om præstation. Angst for ikke at være kreativ, klog, initiativrig, lyttende, flittig, nyttig og værdiskabende. Og værdsat og vellidt.

Vil du have en hurtig fakta om angst, så klik ind her:

http://min.medicin.dk/Artikler/Artikel/110?gclid=CP287IjQvLUCFUK_zAodkWcAMg

ingen tror jeg bliver angst

For mig er de her tjekkede - og jeg ligner langt fra dem!

For mig er de her tjekkede – og jeg ligner langt fra dem!

Og det mærkelige er, at ingen tror jeg kan blive angst. Alle bliver overrasket, når jeg fortæller dem om det. Ingen tror på, at det er en kamp for mig hver gang jeg skal til fest, på café eller bare til forældrekaffe. Jeg forstår dem godt, for når jeg først er kommet ud af bilen, ind ad døren og har fået sagt hey, så er angsten ofte glemt og erstattet med en naturlig interesse og nysgerrighed og en elefants hukommelse om de enkelte venner eller bekendte i rummet, så jeg kan indlede en samtale om dem. Timers tankespin, hvor jeg ser mig selv gå ind ad døren, gøre min entre og forestille mig buffeten eller hvad det kan være, er væk. Når jeg afslører min angst, får jeg tit at høre: Det ville jeg aldrig have gættet for du er altid så tjekket. Allerede i bilen på vej hjem, sætter angsten ind igen og mine tanker går i gang med at gennemgå hver en samtale, hver en bevægelse for at finde fejl, som jeg kan dunke mig selv i hovedet med de næste timer eller rum til forbedringer, som forberedelse til næste sammenkomst.

gå imod angsten

Jeg ved ikke, hvad det der tjekket er for noget, for indeni føler jeg det ikke og udenpå prøver jeg selvfølgelig at sætte mit hår og lægge en fin makeup, men ellers er jeg ligeglad med pletter eller huller på tøjet. Jeg fortæller om min angst til familie, venner og bekendte for at gå imod angsten. Mest af alt har jeg lyst til at give op for angsten og ind i mellem aflyser jeg, undgår telefonen eller undlader at lave aftaler, men jeg vil jo ikke leve uden venner og jeg vil gerne have et arbejde. Jeg tænker også, at jeg ikke selv kan kæmpe mod angsten men er nødt til at sætte ord på det og lade familie og venner vide, at det ikke er dem, der er noget galt med siden jeg næsten aldrig kontakter dem. For jeg rammes af angst. Jeg er ramt af angst lige nu for i morgen starter jeg et nyt sted – og hvordan skal jeg være? For jeg er vel ikke god nok?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s