Nu er der kommet en app, der henvender sig særligt til depressive. Det er medicinalfirmaet Eli Lilly – bla producenterne af antidepressiverne Cymbalta – Depressionsforeningen og psykiater Bodil Andersen, der har udviklet app’en. App’en Mit Humør er gratis og er ment som et værktøj til at holde styr på dine tanker. Jeg har downloaded den fra App Store. Og her er min erfaring med app’en.

humørdagbogs app

mit humør menu

mit humør menu

App’en er en form for humørdagbog, hvor du for hver dag skal registrere dit humør med et tal, notere dig hvor mange timers nattesøvn du har fået samt skrive et par ord, der påvirker dit humør. Efterhånden som du har fået registreres dit humør, vil du kunne få styr på de ydre som indre påvirkninger, der er til dit humør samt se et mønster i dine tanker. Efter du har registreret dagens humør, kommer du videre til app’ens 4 menupunkter: 1) Mit humør historik 2) Mindfulness 3) Påmindelse 4) Medicinalalarm.

app’ens gode features

Det første, som jeg er godt ved app’en, er, at der er tænkt over privatlivets fred. For at kunne gå ind i app’en kræver det, at man har en adgangskode. Og derfor behøver du ikke være nervøs – hvis du altså er sådan en – over om, der er nogen, der tilfældigt kommer til at klikke sig ind og se din humørdagbog. Så er jeg også særlig vild med featuren Påmindelse: Her kan du lave en liste over dine forebyggende foranstaltninger, sætte en daglig og ugentlige påmindelser samt sætte tidspunkt på hver aktivitet; og på måde få styr på dine rutiner og få dem gjort. Hvis du fx løber om tirsdagen og om torsdagen, kan du sætte påmindelsen ind som en fast rutine tirsdag og torsdag. Det er genialt. Så giver det også god mening for mig, at featuren Medicinalalarm er separat fra Påmindelse. Det betyder, at app’en også vil kunne fungere for dig, der ikke er på medicin samtidig med at det er en husker på, at der er medicinsk hjælp at hente, hvis du synes.

registrering af dit humør

registrering af dit humør

app’ens mindre gode feature

Den feature, som jeg er mindst begejstret for, er Mindfulness delen. Det skyldes 2 ting: 1) Jeg har dyrket mindfulness og compassion i 2 år nu og derfor er de forskellige øvelser i denne del for korte og for introducerende for mig. 2) Jeg registrere en indre modstand mod meditationer, fordi de er så anderledes end dem, jeg er vant til (!) og så savner jeg en ordentlig afslutning på øvelserne. For dig, som ikke har mindfulness eller meditationer som en del af din værktøjskasse, er det en rigtig god intro til mindfulness og de forskellige meditationsøvelser. Og så bliver jeg nødt til at nævne en ting, som irriterer mig ved app’en: I min optik handler mindfulness om opvågning og gøre sig fri fra automatpiloten – og ikke et middel til at opnå indre ro. Jeg synes, at guidingerne i de enkelte meditationer roder læresætningerne til mindfulness sammen med læresætningerne i compassion. Det kan godt være, at det ikke gør noget, men jeg tænker, at man er nødt til at opnå bevidsthed og indsigt førend man kan lære accept, rummelighed og medfølelse med sig selv.

thumbs up for app’en Mit humør

intro til mindfulness øvelser

intro til mindfulness øvelser

Min umiddelbare erfaring i brugen af humørregistreringen er, at det faktisk er bedst at registere sit humør ved dagens afslutning: Hvordan er humøret umiddelbart lige nu før sengetid? Og derefter notere de negative som positive tanker og begivenheder, der har været i løbet af dagen. Alt i alt kan jeg varmt anbefale app’en. Jeg glæder mig til at komme så langt i min humørdagbog, så jeg kan se om app’en kan leve op til at hjælpe mig med at se et mønster i mit humør og tanker og se sammenhængen over til søvn og begivenheder i løbet af en dag.

Advertisements
Comments
 1. Ag says:

  Hvis man søger i AppStore under mit humør, dukker der intet op. Er det det rigtige navn?

  Like

  • isaydeluxe says:

   Halløj, der er sket en opdatering siden dette blogindlæg. Så nu hedder appen “Let’s talk”. Jeg har ikke prøvet denne versionen af appen men det ku jeg jo gøre nu. Tak for dit spm. Skriv gerne hvis du prøver den. Kh isay

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s