Dette indlæg er en hyldest til de skønne kvinder særligt en som ovenikøbet har formået at være en fantastisk mor på trods af hendes livsbetingelser og store udfordringer i livet sidenhen. I går var jeg til afslutningen på compassion kursus.

compassion mindfulness overbygning

Bare for god ordens skyld vil jeg lige nævne, at compassion er en overbygning til mindfulness. I compassion lærer man at bygge videre på at være nærværende, observerende og at træffe bevidste valg ift. en selv, som man lærer i mindfulness. Compassion handler om at være medfølende og slippe dom og vurdering af sig selv, sine omgivelser eller opståede situationer.

compassion kurset sluttede med stor succes

Et godt billede på livet. Griner.

Et godt billede på livet. Griner.

Grunden til at jeg dedikerer dette indlæg til de skønne kvinder, jeg gik med og særligt vil nævne en, er at hun i går i den grad mindede os om, at det er en livslang proces at ændre sine tankemønstre, vaner og særligt at holde depression/angst fra at være styrende i ens liv. Og selvom man gør alt det man nu skal af forebyggende foranstaltninger, er det ikke ensbetydende med at livet ikke kan ramme os. Jeg tænker, at hun i den grad mindede mig om, at selvom man kan blive klogere på sig selv og sætte tempoet ned og kan stoppe op og mærke efter og være opmærksomme, så sker livet.

at være medfølende med det der er

Og man falder i gamle tanker, adfærd og vaner! Også selvom man har været flittig og trænet og gjort alt det rigtige. For på dette compassion hold var denne skønne kvinde en, der gjorde arbejdet. Det allervigtigste, hun fik mig til at huske er, at når man er midt i en depression, så er de depressive tanker meget stærke, men at sygdommen i udbrud har sin natur og gang. Dvs. at der er et tidspunkt, hvor der ikke er andet at gøre end at hæng i og stå det igennem og prøve at minde sig selv om, at udbruddet på et tidspunkt mindskes, så man kan arbejde sig ud af den igen. Og det er compassion overfor dig selv! Så selvom kurset sluttede i går, så var det en fin påmindelse om at livet går og alt er en proces. Tak for det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s