Paul Gilbert Medfølelse og mindfulness

Posted: March 12, 2012 in At leve med depression, Mindfulness og medfølelse
Tags: , , , ,

Jeg har lige set, at du kan få Paul Gilberts gode bog Medfølelse og mindfulness – fra selvkritik til selvværd til 169,- kr. Det er billigt. (Linket står nedenfor!) Er du interesseret i at få mere medfølelse ind i dit liv. Og lære principperne i mindfulness, kan jeg varmt anbefale Paul Gilberts bog.

Paul Gilberts bog er vedkommende

Jeg har læst andre bøger, der omhandler mindfulness og buddistiske tanker eller filosofier Bl.a. af Pema Chödrön, som jeg også varmt kan anbefale. Alligevel må jeg sige, at Paul Gilberts bog er nemmere at gå til, fordi sprogbruget er en smule mere hverdagsagtig og vedkommende. Jeg er særlig vild med de små kommentarer, han ind i mellem har fået flettet ind, som gør ham menneskelig forstået på den måde, at jeg føler at han kommer i øjenhøjde med mig. Fx i kap. 5 side 149 i Medfølelse og mindfulness hvor han redegør for gode følelser og det medfølende sind og forklarer om misforståelsen omkring Buddha og hans modstand mod lystbetonet tidsfordriv og at når mennesket var frigjorte fra deres lyster og begær, kunne de blive lykkelige, her er hans kommentar: “Så kan jeg godt give op – jeg går meget ind for fornøjelser! Skulle jeg virkelig give afkald på min Merlot?!”

åh endnu en halleluja selvhjælpsbog

Jeg har aldrig været meget for selvhjælpsbøger. Måske fordi jeg altid har følt, at jeg på forhånd var dømt til fiasko og at jeg aldrig har kunnet leve op til alt den magt og positiv tænkning, som der bare skal til for at lykkes i denne verden. Naturligvis er der meget godt og inspirerende i positiv psykologi. Og når jeg cykler op ad den lange seje bakke til og fra arbejde, er det da min indædte vilje og positive tanker om belønningen på den anden side (at jeg kan spise alt det chips, chokolade og is, jeg vil) ( ha ha ha), der gør, at jeg bider smerten i mig og tramper videre på pedalerne. Jeg tror bestemt på, at det du sender ud, får du tilbage. Paul Gilberts Medfølelse og mindfulness er ikke så højtragende som andre selvhjælpsbøger kan virke på sådan en, som mig med hang til depressive og negative tanker om mig selv.

Medfølelse og mindfulness fjerner min skyld

Forside af Medfølelse og mindfulness af Paul Gilbert

Måske har det noget at gøre med, at Paul Gilbert starter med at fjerne min skyld. Han tager afsæt i hjernes udvikling og menneskets evolution og de livsbetingelser, som hjernens mest primitive dele er formet under. For det er nogle instinkter, som vi med vores nyhjerner og livsbetingelser i det 21. århundrede slet ikke har indflydelse på. Det siger ordet instinkter jo. Og det er da en nyhed, der kan sparke ens kognitive vedvarende forandring og bevidsthed i gang. Det er ikke min skyld, at jeg reagerer, som jeg gør, når jeg føler mig truet (læs: utryg, angst, vred, ulykkelig, depressiv osv.) Derudover fjernes de skyldfølelser, som jeg måtte have over min opvækst, min fortid og det samfund, jeg lever under i dag. Jeg har jo ikke valgt at blive født af de forældre i denne tid eller i dette land! Hvad betyder det så? Det, jeg har tilbage, er ansvaret for min videreudvikling under de betingelser fysisk som mentalt, jeg nu en gang befinder mig i. Og det er da magtfuldt!

Her er bogen på tilbud: http://www.bladkiosken.dk/plusbog/product.aspx?isbn=9788779556690&gclid=COyx_Jm84q4CFUW-zAodJXKdYg

NB! Har ikke prøvet at handle os dem!

Advertisements
Comments
  1. Anne says:

    Dette er en rigtig interessant artikel, tak for det. I øvrigt har jeg lige stødt på et par meget interessante kurser i mindfulness. Der er bl.a. et kursus i stresshåndtering og i varigt vægttab og der er både mulighed for 1-dags kurser og længere forløb. Jeg har faktisk ikke vidst man kan tabe sig gennem mindfulness. Er ellers rigtig interesseret i mindfulness og praktiserer det dagligt. Så vil lige dele dette link med jer og håber I kan bruge det. Se linket her: mindfulness kursus

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s