Symptomer på depression

Posted: October 17, 2011 in being depressed
Tags: , , ,

Altså som jeg skrev, er symptomerne på depressioner lige så forskellige som der er mennesker til på jorden. Naturligvis har man nogle symptomer til fælles – nogle tegn, som jo er generelt for depressioner. Men om hvilke og hvornår, symptomerne viser sig, varierer fra person til person. Derfor er det også overordentlig vigtigt, at du kender dine symptomer – især mht. tilbagefald og forbyggelse af depressioner.

særlig udsat for depressioner

Hvorfor er det vigtigt, at du kender dine symptomer? Det er særligt vigtigt, hvis du har en tendens til at have depressioner. Jeg mener vist at have hørt, at når man har haft en depression en gang, er man særlig udsat for at opleve det anden og tredje gang. Og det har vist også noget med alderen at gøre. Og har du haft en depression, så ved du, at det simplethen ikke er livet værd. Så hvis du vil undgå eller håbe på at håndtere depressionen mere konstruktiv, så hold øje med symptomerne.

kategorisere depression symptomerne

Jeg har lært at kende mine symptomer på en depression vha. advarselstegn opdelt i 3 kategorier: De adfærdsmæssige ændringer, de psykiske symptomer og så de fysiske symptomer. Det allervigtigste, udover at kunne kende symptomerne og opdele dem i de 3 symptom kategorier, er at prioritere dem for et tidsforløb. Det er lidt ligesom et alkohol tilbagefald: Tilbagefaldet er først endeligt og for sent, når alkoholikeren begynder at drikke. Det er det samme for en depression. Kender du de tidlige symptomer på, at du er på vej ind i en ny depression, har du rigtig mange muligheder for at handle på det og undgå et endeligt tilbagefald.

symptomer og tankemønstre

Jeg ved, at mine tidlige symptomer på en depression både viser sig i først og fremmest i en ændret søvnmønster. Derefter følger hurtigt de psykiske symptomer som irritation, lettere til vrede, manglende overblik og koncentration og svært ved at overkomme noget som helst eller hverdagen. Mine fysiske symptomer bliver derfor noget, der ligner stress-symptomer. Så snart jeg opdager, at jeg ikke kan falde i søvn, vågner ofte i løbet af en nat og oven i det vågner tidligt, begynder jeg at granske efter de psykiske symptomer og mine tankemønstre.

Her kan du hente inspiration til:

Listerne er inspireret af mindfulness kursusmateriale af Helle Lisle og Ane Azalea Gildberg.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s