Tegn på depressioner

Posted: October 16, 2011 in being depressed
Tags: , , ,

Er du klar over dine tegn på depressioner? Jeg er ret bevidst om de tidlige tegn på en depression. MINE tidlige depressionstegn. Tegn på en depression kan variere fra person til person. Listen over forskellige tegn er lang. Derudover kan symptomerne opdeles i de psykiske og fysiske tegn og adfærdsændringer.

Opmærksomhed på depressionstegnene

Jeg er blevet meget opmærksom på mine tegn på depressioner. Efter at have gennemlevet 3 gange depressioner – alle 3 udløst af forskellige situationer vel at bemærke. Dog alligevel samme karaktertegn med dumme tanker, lavt selvværd og dødstanker mv, har jeg slet ikke lyst til at få et tilbagefald. Og det er vist kendt, at jo flere man har haft og jo ældre, man bliver, jo større er risikoen for en ny depression. Derfor er jeg overordentlig opmærksom på mine tidlige tegn på at en ny depressionsperiode er på vej.

Mine tidlige tegn på en depression

En fantastisk god tegning som jeg tilfældigvis faldt over her på nettet. Det er af en, der kalder sig Filthy Johnson (?)

På et mindfulness kursus hos psykiateren var et af de sidste emner de personlige tegn på en depression og tilbagefaldsforebyggelse. Vi fik lang lang liste af forskellige tanker på adfærdsændringer, psykiske tegn og fysiske tegn. Jeg tænker, at de depressionstest, du kan tage hos lægen eller online eller hvor du ellers finder dem, er bygget over disse sætninger. Vi skulle først læse listerne igennem og krydse dem af, som vi kunne kende hos os selv. Her fandt jeg at mine tegn i min adfærd handlede meget om søvnen. Jeg får svært ved at falde i søvn. Jeg vågner mange gange om natten og vågner tidligt.

Mine psykiske tegn

Rent psykisk bliver jeg mere nervøs og kan ikke tænke klart. Jeg mister hurtigt overblikket. Og deraf er et af mine tegn, som nok går mest ud over min kæreste og mine piger, at jeg er mere iritabel og bliver lettere vred. Grunden til, at min familie virkelig mærker disse tegn på mine depressioner, er, at min forvirring og nervøsitet og manglende koncentration gør, at jeg ikke kan forholde mig til at det, som mine piger kan finde på at spørge mig om. Derudover begynder jeg også ikke at orke noget som helst og føle mig utilstrækkelig. Så hjælper det heller ikke, at der jo meget arbejde med børn som der er glæder og gode øjeblikke med dem.

Fysisk viser tegnene som stress

Det er egentlig ikke så mærkeligt, at mine tegn på depressioner rent fysisk udtrykker sig som stress tegn. Jeg bliver svimmel, får hovedpine og er rastløs. Det hænger nok sammen med, at jeg også meget nemt får tegn på angst. Og disse fysiske tegn minder rigtig meget om den helt almindelig sunde stress system, som kroppen aktivere, når man er i en fare (stress) situation. Forskellen hos mig er, at der ikke som sådan foreligger nogen fare situation, som jeg skal reagere på, men en depression eller angst, som ligger bag. Og derfor er jeg også blevet rigtig opmærksom på, at netop stressede situationer eller perioder af mit liv, hvor jeg føler mig lost (NB!) er udsatte perioder for mig.

Alle tegn på een gang

Tænker du over dine tegn? Og synes du lige pludselig, at det er svært at finde tegnene? Det forstår jeg godt. Det er jo tit og ofte et kaos, så længe man ikke er blevet bevidst om de faktiske forhold – de faktiske tegn på depressioner hos en selv. Det er en god måde, at inddele tegnene i adfærdsændringer, så de psykiske tegn og så tænk over de fysiske tegn. Lav lidt en situationsanalyse på dig selv: Her skelner du mellem dine tanker, krop, følelser og adfærd. Så er du godt på vej til at blive mere bevidst om dine depressionstegn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s